בראשית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/08/13 06:44 ל באב התשעג

שאלה

שלום לרב.

קצת רקע עלי, אני חוזר בתשובה,טרי משהו כמו קרוב לשנה.

אני משתדל ללמוד כמה שאפשר מהרצאות ספרים וכו'.

בימיי שבת במיוחד אני אוהב עם אור השמש שנכנס לבית ללמוד תורה ולשאול את עצמי שאלות.

שאלה שעלתה בדעתי המורכבת מ 3 חלקים ועדיין לא מצאתי לה תשובה היא: 1

"בראשית ברא ה' את השמים ואת הארץ: והארץ היתה תהו ובהו וחשך על פני תהום ורוח ה' מרחפת על פני המים".

מה השתקף במים בזמן הזה?

ההמשך הוא לגביי זה שה' אמר ויהי אור וראה את האור כי טוב והבדיל בין האור והחושך, ולכן לפני לא היה אור? או לא היה טוב?

יש לי תאורי שחשבתי לגביי הנושא אבל כרגע אני לא רוצה לשמע חסר הגיון או חס וחלילה מפרש בעצמי את התנ"ך ולכן אני שואל את השאלה ובתקווה שידיעות הרב יוכלו לפתור את התעלומה.

במידה ותרצה וזה לא יחשב ככפירה אני אשמח לחלוק איתך את מה שחשבתי לגביי הנושא

בברכה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כתוב שהיה 'חושך על פני תהום' - בחושך שום דבר לא משתקף.
אל תוך החושך הזה נברא אור והחושך המשיך להתקיים לצד האור, כך נוצרה המציאות המורכבת שאנחנו מכירים בהבדל בין יום ולילה.
האור הנברא השתקף במים.

אשמח לקבל בתגובה את ההערות שלך.