בקשת סליחה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/07/19 14:25 כא בתמוז התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שתי שאלות

האם אני צריך לבקש סליחה ממשהו שפגעתי בא ממש מזמן לפי ארבע שנים ואני והוא כבר לא בקשר וזה יהיה פדיחה בישבילי לשלוח לו עכשיו הודעה כי אנחנו מש לא בקשר לא דיברתי איתו כבר ארבע שנים אני דיי בטוח שהוא לא כועס עליי כי עדיין היינו חברים אחרי זה

והאם אני צריך לבקש מחילה מכל מי שפגעתי בא בילדות שלי לפני גיל 13?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. אין צורך לבקש סליחה על מה שאדם פגע קודם גיל 13.

ב. אם הנפגע לא יודע כלל מהעניין לא כדאי לעורר את הרוחות הרעות, ואין צורך לבקש סליחה, אבל צריך להתוודות ולקבל על עצמך לא לחזור למידה זו של פגיעה בזולת.

ג. אם הנפגע יודע מהסיפור יש לבקש ממנו סליחה ולפייסו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ