בקשת סליחה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/04/12 10:44 ג באייר התשעב

שאלה

שלום,

אמרתי לאחותי לשון הרע על אחי בגלל שלא הבנתי נכון את דבריה של אימי,וכשהתבררה לי האמת ניסיתי לתקן את המצב בכך שסיפרתי לאחותי את האמת וביקשתי ממנה שתשכח את מה שאמרתי לה.

עכשיו אני מרגישה ממש רע עם עצמי האם עלי לבקש מאחי סליחה כשהוא לא יודע דבר ואני מפחדת לפגוע בו ,ואם כן איך עלי לעשות זאת הרי הוא לא יודע דבר?

סליחה על גזל הזמן ותודה על תשומת הלב.....

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בכל מקרה של חטא כלפי הזולת צריך לפייס ולרצות את הנפגע, אחרת אין כפרה על המעשה.
אבל אין הכרח לפרט את החטא. מקובל במקרה כזה לומר דברים כלליים: "עשיתי משהו שאני מצטער עליו ואני מבקש את סליחתך".
בהצלחה