בקשת סליחה מקשר אינטרנטי

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/12/11 13:59 ח בכסלו התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב ,

אני בחורה בת 21 , והייתי שמחה להתייעץ עם הרב ,

בעקבות סדנת דייטים שהייתי בה , והרגשה שנמצאת בתוכי כבר כמה שנים , יש לי שאלה בנוגע לבקשת סליחה מקשר אינטרנטי.

במשך כמה שנים , עד סיום התיכון , הייתי בקשר עם בחור דרך האינטרנט שהוביל גם לשיחות טלפון, הקשר היה קשר מוזר שבו ניסיתי להתנתק דיי הרבה פעמים מהבחור - בהצלחה , ולאחר מכן - חזרנו להתכתבויות ושיחות רגשיות וחוזר חלילה.

כל מהלך הקשר הייתה הרגשה , ולפחות מה שהוא נתן את ההרגשה- שאני פוגעת בו כשאני לא רוצה לממש את הקשר .

והאמת היא שבאמת לא רציתי לממש את הקשר ,הייתי בחורה צעירה שלא חשבה על חתונה , ולהתחיל קשר עם בחור בניגוד לרצון ההורים , וגם להוסיף את ההסחת דעת הזו שופגעת בלימודים -לא רציתי.

זה דרש ממני הרבה כוחות , אבל תמיד הצלחתי בסופו של דבר להיות חזקה ולא להיפגש איתו.

והוא מצידו דיי רמז-אמר שבבוא היום שבו כן ניהיה בגילאים המתאימים אני לא אסתכל עליו והוא יחכה לי.

היום הוא נמצא בצבא , רווק , ובהחלט אני חושבת שעברנו דברים שונים בחיים ושאיננו מתאימים .

לא יצרתי איתו קשר מאז סוף י"ב למרות שהיה נסיון מצידו והתעלמתי.

אבל אפשר לומר שבמשך 3 שנים לא החלפנו מילה ויש נתק גמור.

אני מרגישה שאני רוצה לבקש ממנו סליחה , על התקופה שהייתה קשה לשנינו , אבל אולי בייחוד לו . על ההשלכות שלה , וגם כדי לסגור מעגל ושכל אחד צריך לפנות לחייו אם הוא עדיין חושב אחרת ( ומחכה לי.. שאני מקווה שלא , אבל אני לא יכולה לשלול את העניין.. ) .

מצד אחד אני יכולה להתקשר אליו ולבקש סליחה ,

מצד שני אני לא רוצה לקחת סיכון למצב שבו הוא ירגיש שזה פתח להתקרב אלי חזרה , אני לא מעוניינת לפתוח את זה .

רק רוצה לבקש ממנו סליחה.

יש גם את הנושא ההלכתי , שאם הוא לא מרגיש משוחרר אני לא רוצה שזה ישפיע עלי . וגם רק בשביל ההרגשה שלי לבקש ממנו סליחה יעשה לי טוב.

מה אני יכולה לעשות בצורה הטובה ביותר בדרך התורה? מעשה שיביא להתקדמות , וח"ו לא ההפך.

תודה רבה על הכל , רבקה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מכל מה שכתבת לא ראיתי בדיוק כיצד פגעת בו?
לא היית חייבת לממש את הקשר הזה, זו החלטה שלך, וכי כל בחורה שלא מסכימה להתחתן עם משהו זה נחשב שהיא פגעה בו?
ויותר מזה, ברגע שהוא ידע זאת היה עליו לנתק את הקשר, ולא להמשיך ולבא בטענות.

הוא נותן לך הרגשה שאת פגעת בו, הרי גם את יכלת לעשות זאת, לו או לבחור אחר, ולא בגלל זה הוא נחשב שפגע, זו סתם סחטנות רגשית, תופעה ידועה.

לכן את לא צריכה לבקש ממנו סליחה כי לא עשית שום דבר רע, גם אם הוא ינגן לך על המצפון.

יתרה מזו, אם תבקשי ממנו סליחה והוא יסרב לסלוח עד שתממשי את הקשר איתו - מה תעשי?

אם תבקשי ממנו סליחה, זה יכול גם לפגוע בו, כי עכשיו הכל יצוף לו מחדש,
ויחשוב שאת חושבת עליו, ואולי יש עוד סיכוי, וכו'.

לכן, עדיף לעזוב אותו לנפשו, לנקות את עצמך מהרגשת הצוך לבקש סליחה ולהתחיל דרך חדשה.

בברכה,
דני ארגמן