בקשת סליחה מבנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/09/03 08:07 כב באלול התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום,

לפני קצת יותר מחצי שנה סיימתי את קשרי עם בנים איתם הייתי בקשרי ידידות. מאז יצא לי מדי פעם להיתקל בהם במקומות ציבוריים ובמקרים שכאלו אמרתי להם שלום וזהו.

עכשיו מכשמגיע ר"ה, זה הזמן לבקש מכל מי שאני מכירה סליחה. לאחר חושבים שעשיתי הגעתי למסקנה שמכמה אנשים אשר הייתי איתם פעם בקשר אני צריכה לבקש סליחה, שכן אני יודעת שפגעתי בהם או שדיברתי עליהם...

ובקטע זה אני לא יודעת מה לעשות. האם להתקשר אליהם לבקש סליחה על מעשי ולהגיד להם להתראות ולחזור למצב שהיה לפני (שלא דיברנו) או לא להתקשר בכלל ולבקש סליחה בליבי בלבד וככה לא לייצור איתם שום קשר שהוא...?!?!

תודה מראש על הזמן שהרב הקדיש בקריאת מכתבי ויישר כוח על השו"ת המדהים והכל כך עוזר...!!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אם בקשת הסליחה עלולה ליצור קשר מחודש עם אותם בנים - עדיף שלא לבקש סליחה פרטית.

ויותר טוב שתתלי בסניף או במקום אחר פיתקה שבה כתוב "בקשת סליחה" וכדומה.

ניתן גם לשלוח מכתב עם בקשת סליחה והתנצלות על כך שאינך מבקשת פנים מול פנים כי כך פסק הרב שלך וכדו'.

בהצלחה