בקשר לקשר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/08/10 17:06 טז באלול התשע

שאלה

בס"ד

שלום רב!

אני בקשר עם בחור, אך מפריע לי משהו ואשמח לשמוע את דעתכם בעניין:

טוב לי עם הבחור, (היו לנו כ5 "פגישות"..) השיחה זורמת, אני מרגישה ביטחון לידו, ודי דומה למה שחיפשתי,

אבל אני מרגישה שיש משהו שמפריע לי להימשך אליו באמת,

יש שני דברים שחיפשתי תמיד בבחור ול"אחד הנוכחי" אין אותם, (דבר אחד שקשור למראה חיצוני, ודבר שני- לגבי -מה יעסוק בעתיד, אין לי דרישה ספציפית למקצוע, אלא כיוון כללי, והוא בכלל לא בכיוון..)

חשבתי שאולי אלו דברים לא כ"כ מהותיים בשבילי שבגללם צריך לחתוך קשר, ולכן החלטתי "לזרום", הבנתי שכנראה אין בחור מושלם כרצוני (ככה אומרים) ולכן החלטתי שאתפשר בדברים הללו..

אך אני בבעיה, כי עם כל הרצון הטוב שלי, אני מרגישה שזה מפריע לי להימשך (בגלל שכביכול מידי פעם אני נזכרת שחיפשתי בבחור את הדברים הללו..)

יש לי תחושות סותרות שמאוד מפריעות לי בקשר, מצד אחד ממש נחמד לי איתו (יש לו מידות טובות, ודברים מהותיים שחשובים לי שיהיו בו), ומצד שני קשה לי להיפתח רגשית, היות ויש בי את המחשבה שאולי זה לא הוא ואני אצליח וגם אשמח הרבה יותר להיפתח למי שיש בו את הדברים שהזכרתי..כי בכל זאת, זה בחור לכל החיים... שזה כשלעצמו מלחיץ אותי

מה אעשה, האם להמשיך בקשר? אם כן, איך לפעול בהמשך? (יש לי גם חשש כזה שאולי זה הזיווג שלי, ואם טוב לי איתו בכללי, כנראה שאני לא צריכה לחתוך בגלל הדברים הללו- במקרה הזה,אני לא מצליחה להבחין בתפר בין אפשר לחתוך, או שכדאי להמשיך עד שאמשך אולי יותר....)

אני יודעת שהשאלה מורכבת, אך אודה לכם אם אפילו תכוונו אותי בכללי...

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. לפי מה שאת מתארת יש לבחור את כל הדברים החשובים שצריך על מנת לבנות קשר,
דהיינו התאמה בין העולמות שלכם ודבר שני שהוא מוצא חן בעיניך,
וכיון שיש בו את היסודות המכריעים האלה אין מקום להפסיק את הקשר,
אדרבא, להמשיך ולפתח אותו, ולהפתח רגשית במידה הראויה לפגישות.

ב. מה שמפריע לך כיון העיסוק זה דבר מאוד שולי שלא צריך לתת לו להפריע לך בקשר,
כיוון שסוף סוף את מתחתנת עם האדם ולא עם העיסוק שלו,
אולי זה חלום מתוק שיעסוק במה שציפית אבל לא כל כך חשוב.

ג. מה שמפריע המראה החיצוני,
יש להבחין, אם זה מפריע באופן כזה שמשבש את כל יכולת התקשורת והפתיחות אז זו בעיה,
אבל אם המראה מפריע באופן סביר, אז לא לתת לזה להפריע לקשר,
ולפי מה שאת כותבת נראה שהאפשרות השניה היא הנכונה.
לא אוהבים כי הוא יפה אלא הפוך אם אוהבים הוא נראה יפה!

ד. כדי שאדם ידע שהוא לא מפספס את הזיווג שלו לא צריך לדעת דברים נסתרים,
אלא אנחנו פועלים לפי השכל והרגש, וכשרואים התאמה סימן שזה הזיווג.

וה' ינחה אותך בדרך יושר,

בברכה,

דני ארגמן