בקשר לברכת המזון.

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/09 14:51 ו באב התשסט

שאלה

אווקיי אז עד היום לא הייתי מברך על דברים שאני אוכל ושותה ומהיום אני רוצה להתחיל.

עכשיו לשאלתי. הבנתי שאני אוכל דברים כמו חטיפים וכהלה שהם לא אם לחם אני מברך שהכל..

ופרות וירקות לפי מה שהם, עץ , אדמה.

עכשיו יש לי 2 שאלות.

כאשר פרי/ ירק גדל על שיח זה אדמה נכון?

ושאלה שניה הבנתי שכאשר אני אוכל לחם לבד אני צריך לברך המוצאי שלפניו אני צריך לנתול ידים ואחריו לברך בירכת המזון יש מצב שאני מברך רק המוצאי או שהכל?

בתודה חיים-חי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
תבורך על החלטתך לברך - אינך יודע כמה ההחלטה הזאת משמעותית ועד כמה היא תשפיע לטובה על הנפש שלך.

הברכות הללו שמברכים על מאכלים, נקראות "ברכות הנהנין".
הנושא מורכב למדי, לכן העדפתי להפנות אותך בקישור לסיכום מסודר בעניין.
בהצלחה
http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=335