בקשות לה'. ממש חשוב

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/07/13 05:54 כו בתמוז התשעג

שאלה

שלום וברכה!!!!!!!!!!!

קודם, אני רוצה לדעת: כמה תפילות נשים צריכות להתפלל ביום אחד כל יום?

כי יש לי בקשה ממש חשובה, אני גם צריכה לדעת אם ה' מקשיב לי כי לפעמים אני מרגישה פחד, חשש או לחץ בתוכי, ויש לי בעיה ממש רצינית עם משפחתי ואני נוהגת להתפלל חזק לה' ולבקש בקשה מיוחדת הבקשה שלי היא: להיות עצמאית, ולטוס לארץ כמה שיותר מהר כי אני בחו'ל, ואני לא יודעת אם ה' ישמע את תפילתי, ואני מרגישה שהוא לא מקשיב לי.

איזה סיבות יש שה' לא שומע את הבקשות????? האם זה אומר שצריך תפילה מיוחדת? או להתפלל בבגדים יותר מכובדים????

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

רצוי שאישה תתפלל תפילת שמונה עשרה כל יום.

ב"ה, ה´ שומע תמיד את תפילתנו,

לפעמים ה´ עונה מיד,

לפעמים עונה עוד לפני שמתפללים, "טרם יקראו ואני אענה"

לפעמים עונה לאחר זמן,

ולפעמים אנחנו-שהתפללנו- לא נענים אבל אחרים נענים בזכות תפילתנו,

כך שלתפילה יש ערך כפול,

א-עצם התפילה כמו כל מצוה.

ב-השפעתה לטובה עלנו או על אחרים.

לכן צריך להתאזר בסבלנות להשתדל גם להתפלל וגם לעשות תשובה.

ובענין התפילה המיוחדת שלך, כתב בספר חסידים שמי שמתפלל על צרכי שמים, למשל שיזכה לתורה או מצוות או מדות טובות - תפילתו נענית אף על פי שהוא לא ראוי - כיוון שביקש לצרכי שמים, ועליה לארץ ישראל היא לא רק צורך אישי שלך אלא גם צרכי שמים.

שתזכי שיתמלאו משאלות ליבך לטובה.

בברכה,

דני ארגמן