בקשה מיוחדת למדינת ישראל בברכת המזון

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/11/03 07:15 טז בחשון התשסד

שאלה

אני מנסה לאתר נוסח של ברכת המזון שראיתי פעם, הנוסח כולל בברכות הרחמן: ["הרחמן הוא יברך את מדינת ישראל שתצמח לגאולה שלמה ואת חיילי צבא ההגנה לישראל העומדים על משמר ארצינו ואת השבויים ואת הנעדרים שישובו במהרה ובשלום לבתיהם ולחיק משפחותיהם"], או נוסח דומה לזה.

אודה מאד לתשובתך המהירה כיוון שברצוננו להדפיס כמות משמעותית של ברכונים בנוסח זה לקראת חתונה קרובה. תודה מראש, מיכל 055-339932

תשובה

בס"ד

שלום לך מיכל.

ב"הרחמן" יש לנו הזדמנות להביע את תפילתנו האישית, ומותר להוסיף שם כל בקשה.
כל נוסח שמוצא חן בעיניך, ונראה לך מתאים כתפילה אל ריבונו של עולם, טוב!

הנוסח הזה שכתבת הוא טוב ואע"פ שיש מספר קבוע לברכות הרחמן - אנו מוסיפים ברכת אורח וברכה מיוחדת לשבת ולחגים ועוד, ואין מניעה בגלל המספר כיון שזה לא משנה את הקביעות.

כל טוב! ומזל טוב!