בצל שום וביצה קלופים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/07/02 15:07 יד באב התשסב

שאלה

שלום

בגמרא מסכת נידה דף יז ר"ש מזכיר 5 דברים שאסורים בגלל סכנה. מה הדין של מקרים אלו היום: מים גלויים - אין סכנת נחשים

לגבי ביצה שום ובצל אם דינים אלו נהוגים אז באיזה מצב כן ניתן להשאיר אותם? (בתוך סלט, מבושל, חי, האם מלח לבד נקרא מתובל וכד').

בכל המקרים הנ"ל אם אסור לאכול מה לגבי הנאה (השקיית עציצים, מאכל לבהמה וכד')?

והאם לזרוק את המאכל לא מהווה בעיה (בל תשחית)?

כל טוב ובשורות טובות

אודי

תשובה

בס"ד

לדעת הגר"א יש להקפיד גם היום על מים גלוים. ואנו מקפידים על יין שלא יהיה גלוי.

ביצה שום ובצל קלופים שנשארו לילה שלם אסורים באכילה - דינים אלו נהוגים גם היום.

בתוך אוכל מבושל - מותרים.

יש מתירים גם בתוך סלט חי ויש אוסרים בתערובת עם דבר חי ולכן אינם אוכלים מיונז וכד' שיש בו בצים קלופות וכך נוהג מור אבי שליט"א לפי לשון הגמרא בלי להקל לעצמו כלל.

היום רוב הבדצי"ם החותמים "מהדרין" מקילים לחלוטין בהלכות אלו אע"פ שהם מדינא דגמרא. ואיני יודע למה בהלכות אחרות שאין להם מקור בגמרא הם מדקדקים מאוד ובהלכות אלו שכתובות מפורש בגמרא וחמירא סכנתא מאיסורא הם מקילים? בכל מקרה - אנחנו נהגו להחמיר בכל זה.

בכל הנ"ל אין איסור הנאה.

אין בזה בל תשיחת כיון שהשחתת הגוף היא יותר חמורה מהשחתת מאכל.