בצל יבש מקולף במקרר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/08/10 15:18 כח באב התשע

שאלה

שלום רב,

האם יש עניין הלכתי או בריאותי או אולי מתחום הקבלה, אשר על פיו אין לקלוף בצל בשלמותו ו\או לחתוך את צד הראש או צד השורש שלו, אם בדעתי כרגע להשתמש רק בחלק ממנו, ולאחסנו בינתיים כך במקרר.

(נ"ב איני בטוח שבחרתי בקטגוריה המתאימה, ועם הרב ה סליחה)

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

התלמוד הבבלי במסכת נידה דף יז´ מזהיר שלא לאכול בצל קלוף ,שום קלוף ביצה קלופה שעבר עליהם לילה. אולם דברי הגמרא האלו לא נפסקו להלכה בדברי הרמב"ם ולא הובאו בשו"ע.

ומכוון שיש אחרונים שהביאו את דברי הגמרא הזו להלכה כגון שו"ע הרב (סוף חו"מ, דיני שמירת הגוף והנפש, סעי´ ז)אז מי שרוצה להדר ולהחמיר יכול.
ורבים הם האנשים שבדבר הזה מחמירים . והמנהג הוא להחמיר בזה מפני ש "חמירתא סכנתא מאיסורא".

ובספר בכף החיים (סי´ קטז אות צג) כתב שאם הבצל או השום או הביצה עברו תהליך של בישול וכדומה אין להקפיד כלל ועיקר והבן איש חי כתב שאם על הבצל נשארה קליפה אפילו קטנה אין להקפיד.
אחד מפוסקי דורינו כתב שאם ערבבו בשום הכתוש או הבצל מעט שמן או תבלין גם אז אין להקפיד כלל.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.