בענייני קבורת יהודיה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/01/13 13:24 יד בשבט התשעג

שאלה

שלום וברכה .

שאלתי היא בנושא קבורה .

כישראלי שומר מצוות נתקלתי בבעיה בחוץ לארץ במדינה מוסלמית .

פנו אלי שתי יהודים מאם שאביהם מוסלמי ובקשו ממני לבוא לקבורה של אמם ז"ל שנפטרה .

לצערי הרב הקבורה בלחץ בעלה ומשפחתו אמורה להיות בבית קברות מוסלמי ובשום אופן לא ניתן לשכנע את אביהם המוסלמי להביא את האם לקבורה בבית עלמין יהודי .

נתון נוסף הוא שנפטרה ביקשה שיתפללו עליה בקבורה כיהודייה אך מצד שני אני חושש שלפני שהמוסלמי לקח אותה לאשה משפחתו בקשה ממנה שתקבל עליה בעלפה את הדת המוסלמי מה שקורה ברוב המשפחות המוסלמיות אלא אם כן המשפחה היא חילונית ולא אכפת להם שהזוג יתחתן בנישואין אזרחיים .

שאלותי הן :

1- האם אני אמור להיענות ולבוא לקבורת היהודייה בבית העלמין המוסלמי ואם כן האם אני צריך לנהל את טכס הקבורה כיהודייה ? (לגבי השטיפה והתכריכים אולי יש סיכוי לקיימם ) .

2- האם אני צריך לוותר ולהתחמק מלבוא לקבורה בבית עלמין מוסלמי משום מראית עין ?

בתודה יונה .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נוכחתי ששאלה זו בדיוק הופנתה גם לרב שרלו - אבל לא ציינת זאת בפניה אלי.
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=159481
אין מקום לפנות אל שני רבנים בשאלה זהה מבלי לציין זאת בפניהם.