בעניין הדרכה וצניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/01/02 07:52 כז בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

היחס לדת בסניף שלנו בקרב החניכים, כבר מגיל צעיר, הוא מאוד מזלזל למרבה הצער.

אני בתור מדריך של בנות שמגיעות השנה לגיל מצוות, לא יודע אם להקפיד שלא ייגעו בי שכן, למרות שזה מאוד חשוב לי, אני חושש שזה יגרום להן לעוד יותר זלזול בדת.

האם להקפיד על כך או לא?

בתודה,

עודד

תשובה

ב"ה,

עודד

המשך להדריך. כי אתה מבין את הערך של קיום מצוותת, כי גם אתה לא יודע, מאחורי גבך, אני בטוח שהחניכים והמדריכים מדברים בך טובות על כך שאתה שיטתי ומסור ונאמן לעצמך.
אם משהוא צוחק או מזלזל זה רק בגלל שהוא לא יודע להתמודד עם הרצינות שלך. בחדרי חדרים הוא יאמר שאתה רציני והלואי ו...
ובכלל, אנשים נוטים להעריך את מי שדבק בדרכו. הם מזלזלים במי שנוהג אחד בלב ואחד בפה.
הסבר לבנות על מה אתה מקפיד. נסה לשמור על האיזון שבים הצגת הדרך בה אתה נוהג לבין העובדה שמצד האמת גם הן צריכות לנהוג כך. הסבר להן שגם אם בחרו, למגינת ליבך, להקל באיסור חשוב, הן חייבות לכבד אותך. זה ערך מוסרי נעלה שלא קשור לרמת ההקפדה של כל אחד מאיתנו.
אל תפחד. דבר האצילות ובתקיפות. הם לא יזלזלו בך. הם יעריכו אותך.

בברכה,

שי