בעלי מתנגד לכיסוי ראש

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/05/02 07:11 ב בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

יש לי שאלה קטנה שמטרידה אותי לאחרונה :

מה צריכה לעשות אישה נשואה אם בעלה מתנגד לכך שהיא תכסה את ראשה ?

האם מותר לה לא לכסות את ראשה משום שלום בית ?

אם לא, איך היא יכולה לשכנע אותו להסכים ?

דבורה

תודה מראש

תשובה

בס"ד

על פי ההלכה וגם על פי החוק וגם על פי השכל הישר בעלך לא יכול להורות לך מה ללבוש כי זה לא פוגע בו.

אבל על פי אותו שכל ישר לא צריך להתנגש בו. לכן הסבירי לו כי זו החלטתך. נקודה. ועשי זאת בחיוך הרחב ביותר שאת יודעת לחייך.
שימי לב שני דברים צמודים: "החלטה וחיוך". אל תוותרי על שום אחד מהם.

תתיעצי איתו האם הוא אוהב כובע או מטפחת או אולי פאה. ואם פאה - אז איזה צבע?
(בדרך כלל אני נגד פאות - במקרה הזה משום שלום בית אני "מוותר" וגם את יכולה לוותר באופן זמני).

הסבירי לו שהוא יוכל לראות את שערך הטבעי לבדו.
את תמשיכי לטפח את השער שלך הרבה יותר ממה שהיית עושה עד עכשיו. ועשי זאת על פי מה שאת יודעת שהוא אוהב.
(שימי לב להערה זו. כיון שיש נשים שמטפחות את שערן לפי האופנה או לפי צו הספרית או לפי מה שנדמה להן שזה יפה. אבל הבעלים שלהם "מתכווצים במקומם" כשהם רואים את המגדלים שעל ראשיהן של נשותיהן הכבודות).

טפחי את השער שלך לפי מה שאת יודעת שליבו חפץ. שיאהב אותך יותר.

בד בבד תתחילי עם הענין השה של כיסוי ראש.

אפשר בהדרגה ואפשר בבת אחת. צריך להכיר את בעלך בשביל ליעץ לך. אבל אין כמו אשה שמכירה את בעלה.

אם בהדרגה עשי כך שבתחילה רק בחוץ כשאת לא איתו.
אחר כך בחוץ גם כשאת איתו.
אחר כך גם בבית.
הרגילי אותו לרעיון.
אל תוותרי.

קחי לעצמך משימה לעשות זאת בחיוך.

שלוחה לך ברכת הצלחה מארץ הקודש - ארץ ישראל.