בעלי גולש

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/11/10 15:18 ט בכסלו התשעא

שאלה

שלום הרב,

אני לא יודעת כבר מה לעשות,

גילתי לפני הרבה חודשים שבעלי גולש באינטרנט באתרים אסורים, ואני לא צריכה לפרט מהם..

גם באינטרנט שלנו בבית וגם בפאלפון שלו.

כל פעם הוא מכחיש למרות שהראתי לו הוכחות ממש.

הראתי לו את זה בהיסטוריה של האינטרנט, והוא המשיך להכחיש לי בפרצוף בלי להתבלבל.

וככה זה ממשיך כבר כמעט שנה, שאני חושדת בו כל הזמן, כל רגע ורגע אני חושבת שאולי עכשיו הוא גולש ( כי הוא עם הפאלפון כל היום) ושאני הולכת לישון לפניו, כל הזמן אני לחוצה כי אני יודעת שברגע שאני ארדם הוא יכנס לאתרים. וזה באמת קורה כי למחרת אני רואה שכל ההיסטוריה מחוקה, למרות שהוא היה במחשב. ואני לא יכולה יותר, בנוסף יש לי הוכחות וודאיות מהספק שנותן את השירותים לפאלפון ( המס' שלו הופיע בחשבונית, והם פירטו לי תאריכים מדוייקים שזה קרה) ולמרות כל זה, הוא ממשיך להכחיש!! הוא צועק ומשתולל ואומר שאני לא נורמלית, ושאין לו מושג מה זה..

ואני לא יכולה יותר!! יותר קשה לי המצב שהוא מכחיש כל הזמן, מעצם המעשים הנוראיים הללו.

מה אני יכולה לעשות שיודה כבר באמת? ואז נוכל לטפל בבעיה..

כי כל עוד הוא ממשיך להכחיש, אנחנו חיים במצב קשה של חוסר אמון, אני כבר לא יכולה לסמוך עליו בכלום. ומפחדת שכמו שהוא ככה "בוגד" בי על ידי צפיה בנשים לא צנועות באינטרנט (וזה לא רק זה) ככה יום אחד הוא יכול גם לבגוד בי באמת..

אני כבר מיואשת וצריכה עזרה דחוף דחוף, כי נמאס לי לחיות במצב הזה.

אני אוהבת אותו מאד והוא חשוב לי למרות כל מה שהוא עושה.

תודה מראש.

תשובה

לשואלת שלום,

המצב שאת נמצאת בו מאוד מתסכל,
לדבריך, בעלך גם גולש וגם מכחיש - תסכול כפול!

התוות לעצמך דרך פעולה, קודם לגרום לו להודות על מעשיו ועל הבסיס הזה לטפל בבעיה.

הדרך הגיונית אבל היא לא מוצאת מסילות אל ליבו של בעלך.
הוא נמצא בעמדת מגננה, וככל שתנסי לשכנע אותו כך הוא יוסיף להתחפר בעמדתו,
ולא תרוויחי מהמהלך הזה שום דבר, רק נזק של הריסת האמון וחבל!

יתכן שהוא מפחד להודות כי אז יצטרך להגמל מהגלישה באתרים אלו, כאשר את נופחת בגבו,
צריך לדעת שתיקון האדם יכול לבא רק מתוך הסכמה פנימית שלו, ואילו דחיפה חיצונית יכולה לעורר התנגדות.

יתר על כן הסגנון שאת פונה אליו בענין זה בהחלט יכול להפריע לו,
אולי הוא מרגיש שאת מטילה עליו אשמה וזה מקשה עליו להפתח.

אני מציע לך להרפות ממנו, אני יודע שזה קשה מאוד להרפות מנושא אישי שבוער בך,
אבל אם תצליחי להגיע למצב זוגי יותר רגוע, לא מחפש ולא חוקר לא מנסה להוכיח שהוא גולש ומשקר – אז תוכלו גם לדבר על הענין באופן יותר פתוח הוא לא יצטרך להכחיש,
לא ירגיש מאוים, ואולי מכאן תתחילו תהליך של בנית אמון ותקשורת יותר פתוחה,
ואז יש מקום לטיפול בבעיה.

בברכה,

דני ארגמן