בעילת נידה

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/08/02 16:25 יז באלול התשסב

שאלה

שלום הרב!

רציתי לשאול האם בחור שמקיים יחסים עם רווקה נקרא בועל נידה ועונשו כרת. אם לא, מה זה בדיוק בעילת נידה, מה עונשו של הבחור בכל מקרה ואיך אפשר לכפר על זה? מה עונשה של הרווקה ששכבה עם הגבר? האם זה משנה אם היא טבלה לפני זה או לא? ובאופן כללי- האם ה' יסלח להם על המעשים האלה בכלל, או שזה כמו חטאים שעונשם כרת, שתשובה ויום הכיפורים תולים, ייסורים ממרקים ורק המוות מכפר עליהם?

אני מאד אשמח אם תענה לי, תודה מראש.

תשובה

ב"V

שלומות!

דלתי תשובה לא ננעלו.
אכן, מעשה זה הוא חמור במידה נכרת. לא רק בשל העבירה ההלכתית אלא גם בשל העובדה שיש בכך ביטוי לאותם דברים שלאחר מעשה אין להם תיקון.
גם הרושם הנפשי של פריצת גדרי הצניעות הינו בעל משמעות חזקה.
יחד עם זאת, אני מאמין ובטוח שגם לכך יש תיקון. מעבר להקפדה יתירה בענייני צניעות הבאה לידי ביטוי בלימוד ועיון כמו גם בשמירה ובהקפדה, אני מציע להיות מן המסבירים והמעוררים לענייני צניעות בחברה הקרובה אליכם. נכון, לא ביום אחד. אבל להרגיש מחוייבות כלפי ענייני צניעות ומהותם.

בברכה,

שי