בעייתי לדבר עם המדריכה גם על דברים ערכיים?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/05/14 11:37 טז באייר התשעד

שאלה

שלום רב וסחתיין על האתר המדהים הזה!

אני מדריך בבני עקיבא. רציתי לשאול האם יש בעיה לדבר עם מדריכה בגילי על דברים באמת ברומו של עולם!! אם יש לי על מה לסמוך שזה לא יתפתח לחברות(למשל לשתף חבר קרוב בהכל ולהתייעץ איתו)? אנחנו(היא ואני) מעלים שאלות ממש רציניות, ובעיות בציבור ובתנועה וחושבים איך לפתור אותם ומתייעצים עם עוד אנשים. זה באמת דבר גדול שקשה סתם ככה להצליח בתוך כל עומס הבגרויות לחשוב על דברים ככ רציניים. נכון, אולי עצם זה שהיא בת מדברן אותי לעשות את זה, אבל עובדה שיוצאים מזה דברים ממש טובים. אם בכל זאת תגידו שזה לא טוב, באילו תנאים אפשר כן לעשות את זה? תודה עצומה!

תשובה

שלום לשואל היקר!
אני לא יודע איפה אתה מדריך וכמה חניכים יש לך, ובלי קשר לשאלה - שתדע שיש לך כוח אדיר בידיים כמדריך. אתה אולי האדם שהכי משפיע על הנשמות המדהימות שיש לך בידיים, שרק מחכים לשמוע ולראות אותך. תשקיע בהם, בצוות, בסניף, תעיף אותם קדימה! והמשמעות של התפקיד שלך רק מתעצמת בחופש...
תשמע, התרשמתי ממש שכל כוונותיך טהורות וטובות, ואתה מודע גם למורכבות המצב שבו אתה נמצא, וזה כבר נקודת פתיחה טובה לפתרון.
אין ספק שיש משהו שונה ומיוחד בקשר דווקא עם מישהי מהמין השני. יש במפגש הזה משהו יותר נעים, עדין, פתוח. השונות שבה מעניינת ומזמינה התקרבות. וטוב שכך. בזכות המשיכה וההתעניינות הטבעית שיש בין גברים לנשים העולם יכול להמשיך ולהתקיים. ובעוד כמה שנים, בעזרת ה´, התכונות האלו יהיו כל כך חשובות לקשר המיוחד שיהיה לך עם אשתך. אלא מה, שעכשיו אתם בני 16. חתונה לא עומדת על הפרק. אתם עוד צריכים לבנות כל אחד את אישיותו הייחודית במרחב המתאים לה, ויש כל כך הרבה בני נוער שבזבזו את מיטב שנותיהם בתיכון בקשרים בוסריים עם המין השני, שאולי ולא היה להם סיכוי מלכתחילה, קשרים שהותירו צלקות נפשיות וגופנית...
יהיה לי קשה להגדיר לך בדיוק מהם הגבולות של שיחה ראויה ועניינית עם המדריכה שאיתך. מתי השיחה גולשת מעבר לגבול הטעם הטוב ומתי היא לגיטימית. במקרים כאלה צריך הרבה כנות פנימית להגיד לעצמך סטופ כשעוברים את הגבול. אם אתה חושב שלא תהיה לך את היכולת להגיד לעצמך שעברת את הגבול, [אל תיכנס לזה]... טיפ שאולי יכול לעזור - כשאתה חוזר הביתה מהשיחות איתה, תבדוק אם אתה חושב על הדברים שהיא אמרה, או אולי פשוט, עליה. מעבר לזה, כמובן שאתם צריכים להקפיד על ההלכות הברורות והנפלאות של איסור ייחוד ואיסור נגיעה. להתחיל שיחה חשובה על עתיד הסניף בשעה 12:30 בלילה זה לא דבר חכם, וגם לא מומלץ לך להיות זה שתמיד מלווה אותה הביתה אחרי הישב"צים. כדאי מאוד גם שיהיה ברור לך (וביניכם) שהשיחות ביניכם בענייני הסניף לא הולכות להוביל לקשר שמעבר להדרכה ביחד - טיולים ביחד רק שניכם, להתקשר לעדכן כל יום מה חדש וכו´.
אני מקווה שהדברים שכתבתי עזרו. ואם לא (וגם אם כן) - אתה מוזמן להמשיך ולשאול.
בהצלחה במשימה החשובה שלך כמדריך!
אורי