בעיות בין הורים ובן הזוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/10/10 20:58 א בחשון התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב.

יצאתי עם מישהי מספר חודשים והחלטנו שאנחנו מתחתנים.ההורים שלה גרים בחו"ל ורצו לראות אותי.

לאחר שדיברנו על הנושא ההורים שלה החליטו לממן לי כרטיס טיסה.יש לציין שהבחורה בת18.5 וההורים שלה חושבים שהיא צעירה מכדי לקבל החלטות כאלה בעצמה ולכן רצו להכיר אותי.

למרות מה שציינתי ההורים שלה הסכימו שיתקיימו אירוסים בחו"ל בזמן שהותי שם.

כשהגעתי לשם ההורים שלה התחילו להסס ואמרו לבחורה שהם חושבים שאנחנו לא מתאימים ושהיא צעירה מדי ואין מה למהר ושאני לא הבחור שמתאים בשבילה והם לא חושבים שאנחנו צריכים להתחתן.(לא על סמך איזה פשע או מעשה לא הגון שעשיתי)

יש לציין שההורים התחילו להפעיל על הבחורה לחץ מספר שבועות לפני הגעתי והלחץ רק הלך והתגבר.

בסופו של דבר הבחורה לא יכלה לעמוד בזה יותר והחליטה לסיים את הקשר וללכת עם מה שההורים שלה אומרים (לפני שהודענו על אירוסים רשמית)

(ההורים שלה אמרו לי שאין להם שום דבר נגדי פשוט הם לא חושבים שאנחנו מתאימים אחד לשני,הבדלי מנטליות וכו)

האם מותר להורים להתערב בצורה כזאת בקבלת ההחלטות של הילד?(אם אפשר גם מקורות)

האם אני צריך לנסות לשנות את החלטתם אחרי שנפרדנו או לקבל את המצב כמו שהוא, האם לראות את המצב החדש כגזירת הכתוב או לנסות לחזור לקשר עם אותה בחורה?

איך ממשיכים מפה?

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

א. אם הורים אומרים לבנם אל תתחתן עם אישה פלונית, הוא לא צריך לשמוע להם,
(שולחן ערוך יורה דעה סימן ר"מ סעיף כ"ה : "וכן אם האב מוחה בבן לישא איזו אשה שיחפוץ בה הבן – אין צריך לשמוע אל האב"
כמובן צריך להקשיב לעצתם לחשוב שוב אולי הם צודקים בנימוקים שלהם אבל בסופו של דבר הוא מחליט.

ב. במקרה שלך, נכון שזה בגלל לחץ ההורים אבל בסופו של דבר הבחורה לא רוצה, או בגלל שהיא עדיין צעירה ואין לה דעה עצמאים או שהיא לא רוצה לצער את הוריה, ואם היא לא רוצה אז כל הדיון אם ההורים יכולים להתערב כבר לא רלוונטי.

ג. למעשה צריך להניח את ההצעה הזאת ולחפש הצעה אחרת.

בברכה,

דני ארגמן