בעיות באולפנא

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/05/02 14:05 כט באייר התשסב

שאלה

בס"ד

אני בת 14 וחצי, בסוף כיתה ח'.

אני לומדת בתיכון דתי לבנות שקורא לעצמו "אולפנא" ברבים אבל אני לא חושבת שזו אולפנא. אין הרבה שעות לימודי תורה וי'הדות והמצב של רוב הבנות מבחינה דתית הוא ממש על הפנים (הולכות מחוץ לבית ספר במכנסי'ים, מחללות שבת וכו'). אני לא רוצה לשפוט אותן, אבל אני מרגישה שהמקום הזה הוא ממש לא מתאים לי, שהאווירה שם לא דתית, ובמיוחד קשה לי שכל הבנות מתי'יחסות אלי כמו אל "דוסית".

לאן אני יכולה ללכת?

איזה קריטריונים אני צריכה לקחת בחשבון בבחירת אולפנא כדי שלא אגיע שוב למקום דומה למקום שבו אני נמצאת עכשיו?

תשובה

ב"ה

שלומות!

ראשית, קשה ולא נכון לענות על שאלה זו מבלי להכיר את המקום ואותך. האם מחנכת אחרת, קשר עמוק יותר עם ראש האולפנא, מדריכה וכו' לא יכולים להשפיע על האוירה?!
אם מי מצוות האולפנא שוחחת?!

על מנת שאוכל לענות לך, עלייך להסויף פרטים.

ככלל, ראוי בשנים אלה ללמד במקום שמאפשר ל ך להתפתח. לפעמים, העובדה שאת נמצאת במקום בו את שונה מסייע לך להתפתח, לנקוט בכלים אחרים. דווקא העובדה שאת צריכה לבש את עמדתך הרוחנית מאפשרת לך ללכת קדימה. אולי דווקא בשל יחודך תוכלי לקבל "טיפול אישי" באולפנא זו. לכן, לא הייתי ממהר להחליט מבלי לבחון את מכלול הפרטים בסוגיה.

בברכה,

שי