האם מלבד כיבוי הנורה יש בעיות אחרות בפתיחת מקרר בשבת?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/08/20 01:14 ח באלול התשפ

שאלה

שלום.

בקשר למקרר בשבת, במקרר אצלנו יש אפשרות לכבות את הנורה. השאלה שלי אם יש עוד בעיות מלבד הנורה? (פתיחת הדלת גורמת לעוד משהו לפעול?)

*קראתי כבר בפניני הלכה, אך לא הבנתי אם יש עוד בעיות מלבד הנורה.

תודה

תשובה

שלום רב

יש מקררים שבהם פתיחת הדלת מפעילה מאוורר, ולכתחילה צריך לבדוק האם גם בדגם שלכם המאוורר נדלק.

אפשרות נוספת היא לבדוק כיצד המקרר 'יודע' שהדלת נפתחת ולנסות לנטרל זאת, לפעמים זה איזה זיז שנלחץ על ידי הדלת ואז אפשר לשים ניר-דבק חזק על הזיז וכך לא רק הנורה לא נדלקת, אלא גם המאורר - באם ישנו.

בהצלחה רבה!

טוביה