בעיה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/03/12 00:13 ז בניסן התשעב

שאלה

שלום, המקרה שלי הוא כזה: אני בן שש עשרה, ולפני שנה וחצי התחלתי לדבר עם אחת בסניף בגיל שלי ..וממש נקשרתי אליה..אבל רק דיברנו ולא יותר מזה..

אחרי ששמתי לב שהקשר הזה גורם להרבה בעיות לפני שלושה חודשים אז החלטתי שאני לא אדבר איתה יותר ומאז אני נופל הרבה בשמירת הברית ובכלל כל המצב רוח שלי והיראת שמים ירודה..אין לי מושג כבר איך להתמודד עם זה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפעמים המציאות דוחפת אותנו למקומות בהם כבר אין דרך טובה וצריך לבחור את הדרך שהיא הכי פחות גרועה.

במקרה שלך - הדרך הטובה היתה גם לשמור את הברית וגם לשמור את הלב מהתאהבות (אם היית בן 18 - 19 הייתי אומר לך שאפשר להתאהב אם זה מתוך כוונה להתחתן).

תחילה - עליך להביא בחשבון שניתוק קשר מעורר קשים בתחילה, אבל אח"כ מסתגלים לכך.

אבל אם מתברר שהזמן לא מצליח לרפא אותך, מה שנותר לעשות, להעמיד בכנות זה מול זה את הבעיות שעולות מפאת הקשר שלך עם הבת ואת הבעיות שעולות מפאת ניתוק הקשר. הפתרון יהיה מה שהכי פחות גרוע.