"בנפול אויבך אל תשמח"

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/03/13 14:53 יז בניסן התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

כתוב שאסור לשמוח כשהאויב שלנו ניגף לפנינו. אבל בפורים 75,000 מהאויבים נהרגו ואנחנו שמחים גם על זה. איך זה ייתכן?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נושא זה מתברר בהרחבה בשעור של הרב אביעד שטטמן.
אני מביא לך כאן את סיכום השעור ולאחר מכן קישור לשעור כולו.
"ראינו בחז"ל גישה שאין לשמוח במפלת האויב גם אם הוא הגרוע שבאויבים, אך מכנגד רואים בחז"ל ובאחרונים גישה שונה והיא שכלפי אויבים מאומות העולם יש לשמוח במפלתם ובכליונם, ובודאי שיש מקום רב יותר לשמחה זו כאשר אדם מרגיש שהוא שמח שעצם הרע אובד כעת מן העולם ובכך העולם נעשה יותר טהור".

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=2161