בני עקיבא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 06/06/06 22:16 י בסיון התשסו

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני מצטער שאני שוב מטריד את הרב על אותה שאלה אך הדבר מפריע לי כי אני יצאתי מבולבל.

אני הייתי בבני עקיבא בעירי שהוא מעורב עד לפני בערך חצי שנה ועזבתי מתוך הרגשה שהדבר פחות עוזר לי מאשר תורם לי, עקב ה"גיבוש" הכל כך מוצלח בשבט שלי, לדוגמה עושים ארוחות ביחד בנים ובנות בבית של חבר בערב שבת או כל מיני פעילויות יחסיות קרובות ואני טענתי לחברי שאין זה ראוי ועדיין אני מטיף על כך להם.

קראתי את תשובתך למורה באולפנה -אתה כתבת שם בתשובה את מאמרך ועכשיו אני לא מבין מה -אני- צריך לעשות להפסיק להגיד שזה לא נכון ואפילו לחזור, כי אני בעצמי ראיתי שאף אחד מחברי לא נקי מעניין החיבור עם הבנות כדוגמת ללכת איתן לקניון שזה נראה לי ממש בושה, ואף גובל בחילול ה.

אני אשמח אם הרב יענה לי ואף יוכיח אותי על דברי אם צריך

בתודה מראש דניאל

תשובה

שלום וברכה
אמת הדבר שלא הבנתי כל כך מה אתה מבקש, ומה הדבר קשור לדברים שאני כתבתי.
אכתוב את התשובה לאור מה שהבנתי:
קשה מאוד למתוח את הגבול בין הנכון ללא נכון. לפעמים שבט מגובש הפועל יחדיו בעניינים טובים הוא טוב, ולעיתים זה מדורדר. בדרך כלל טוב יותר לא להתקרב לגבולות. לפיכך, אם אתה חש כי מה שקורה הוא לא בסדר בשל קירבה מוגזמת, אתה נוהג כשורה בכך שעזבת ואינך שייך. לא נראה לפי מה שאתה מתאר שניתן לעשות תיקון גדול בדרך של הטפה. אם אתה מוצא דרך טובה יותר לתיקון – מה טוב, ואם לא – מוטב שלא לומר דברים שאינם נשמעים.

כל טוב ובהצלחה