בני אדם ומלאכים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/06/07 01:19 טו בסיון התשסז

שאלה

אצל מי מבני אדם (או אדם?) הנשמה הייתה והגיעה למדרגה רוחנית הכי גבוהה ... . .. האם של משה רבינו?? ?האם עליו כתוב: "ויחסרהו מעט מא-לוקים"???

איזה מלאך מן המלאכים עומד בדרגה רוחנית הכי גבוהה?? ??? ??האם המלאך א כ ת ר י א ל או שר הפנים מט"ט (מ ט ט ר ו ן...) או מלאך אחר? ??מהו המלאך?(מהו שמו של מלאך זה??) ? ... ... ....

האם נשמתו של המלאך הכי גבוה ברוחניות (למשל, מלאך מ ט ט ר ו ן לדוגמא) עולה (יותר גבוהה..) על נשמתו של בן-האדם (כביכול משה רבינו?? .) שנאמר בו: "ויחסרהו מעט מאלוקים"והרי שעפ"י ההיגיון אין יותר מעט מ"מעט" , וגם בלשון הקודש זה כך ( מה לא??? ... ?? ? ..) ומצד שני .. הוא שר הפנים ? ...

תשובה

ב"ה

שלום.

1)משה רבינו ורבי עקיבא.
2)לא יודע.
3)לא יודע.

מלאך זה שליח מאת השם. אנו מכנים את סוגי השליחים בשמות כדי שאנו נדע לסווג את הכוחות. יש כוח של חסד ויש כוח של רחמים ויש כוח של מוות ויש כוח של רפואה וכך הלאה.
עיין בתשןבתי "מלאכים שמותם ותפקידם" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/52192

["כי מלאכיו יצווה לך לשמורך בכל דרכיך"] וכמו שכתוב בתורה " המלאך הגואל אותי מכל רע הוא יברך את הנערים..."
וכן נאמר "חונה מלאך השם סביב ליריאיו ויחלצם"
וכך מבקש האדם שמירה לעצמו" מימינו מיכאל ומשמאלנו גבריאל ועל ראשנו שכינת אל בכל יום ובכל לילה" אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.