''בנים''

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/05/09 22:58 ג בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!!!

יש לי שאלה האם בנים שהם מתנהגים כמו בנות (דיבור הליכה ועוד) אבל הם בנים לכול דבר האם על פי ההלכה הדבר הזה יכול להשתנות?

תשובה

שלום

הנושא הזה אינו הלכתי אלא רפואי. אני מציע לפנות לרופא המשפחה ולשאול אותו האם תנועות הגוף מעידות על שוני בנטיה המינית.

ההלכה קובעת כיצד יש להתנהג במצבים נתונים, ולא מהם הנתונים. המדע הוא הקובע מהם הנתונים.

אם לגבר יש התנהגות נשית, זה אינו אומר דבר מבחינה הלכתית כל עוד הוא אינו בוחר להיות כך אלא כך ד' ברא אותו.
כמובן, גם אם יש לו התנהגות נשית בסגנון תנועות הגוף וכדומה, הוא חייב במצוות כמו כל אחד, כולל במצוות של נישואין על פי דת משה וישראל ולא נישואין בין גברים חלילה או לבוש נשי.

כל טוב