בנים\בנות

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 24/09/02 00:34 יח בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

כל החיים שלי שמעתי על היצר החזק של הגברים, ועל כל האיסורים שעליהם, כדי שישמרו על עצמם.

אסור לגבר לדבר, לשמוע, להסתכל ולחשוב על נשים. איסורים אלה נקבעו ע"י רבנים שונים במשך הדורות. שאלתי היא, מי אמר שלבנות אין יצר גם? לא נראה לי שאותם הרבנים בימי התנאים וכו, שאלו את נשותיהם מה הן מרגישות....

למה חל איסור על גבר להסתכל על בחורה, אבל לא על בחורה שתסתכל על גבר? מי אמר שהמחשבות שעוברות בראש של גבר שמסתכל על בחורה הן שונות מאלו שבחורה חושבת כשרואה גבר? ובמקרה וזה באמת זהה, למה אסור לבן ומותר לבת?

תודה מראש.

מ.

תשובה

מועדים לשמחה!
איסור "לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם" שפירושו לא לתור אחרי מחשבת הלב וראיית עיניים דהיינו "הרהורי עבירה" כתב ספר החינוך מצווה שפז:"נוהגת מצווה זו בכל זמן גם לבנים וגם לבנות.

היצר של האיש יותר חזק משל האשה ולכן חז"ל גזרו יותר גזרות על הגברים אבל האיסור קיים בשניהם.
בברכת חג שמח
צבי קוסטינר