בנות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/06/13 10:30 כה בסיון התשעג

שאלה

שלום וברכה לרב

הבן שלי בן 12 בערך ויש לו חבר שכל הזמן אוהב להתחבר ולדבר עם בנות

החבר יודע שזה לא כל כך טוב אבל כנראה שהוא לא עומד בזה.

הגיל הוא צעיר יחסית.... אך הבן שלי מבקש עצה מרב מה לעשות בנושא....מה הוא יכול לחזק את חבר שלו ולעזור לו....

תודה מראש

ויישר כח גדול

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הוא לא צריך לחזק את החבר שלו,

אלא להיות חזק ולבחור בטוב ולא במה שחברים שלו רוצים.

זו הזדמנות מצוינת לשוחח עם הבן להסביר ולהקנות לו את המסוגלות לבחור את הבחירות שלו גם במסגרת חברתית שרגילה לנורמות אחרות.

זו עבודה שנמשכת שנים רבות גם אצל אנשים מבוגרים: כיצד אני שומר על עצמיותי ולא נסחף בזרם החברתי.

הדברים מבוארים בספר מסילת ישרים בפרק ה' שעוסק במפסידי הזהירות.

אפשר לעיין כאן:

http://www.shechem.org/torah/mesyesh/h5.htm

בברכה,

דני ארגמן

בהצלחה