למה בנות לא עושות ברית מילה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/03/22 02:16 ד באדר ב'

שאלה

למה בנות לא עושות ברית מילה?

אם היא מבטאת את הברית הנצחית והקשר בין עמ"י לקב"ה, למה בנות לא עושות גם?

תשובה

שלום רב ויישר כח על השאלה

חז"ל אומרים ש'אישה כמאן דמהילא דמיא', ובעברית - אשה נחשבת כמהולה. כלומר, הברית הנצחית בין עם ישראל לקדוש ברוך הוא קיימת באופן טבעי באשה, והיא לא צריכה ביטוי חיצוני.

יש לכך גם משמעות הלכתית - על פי ההלכה - רק מי שמהול יכול למול בעצמו, ואשה כשרה להיות מוהלת, אף שהמנהג שהמוהל הוא גבר.

ניתן לראות זאת בעובדה, שהיהדות נקבעת על פי האמא ולא על פי האבא. מכאן אנו רואים שטבע היהדות באשה יותר חזק מאשר בגבר.

בהצלחה רבה

טוביה