בנות ובנים בתפילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/12/01 02:13 יא בטבת התשסב

שאלה

לכבוד הרב שי,

לפני כמה ימים עמדתי בעת תפילת שמונה עשרה באולם הספורט של בית ספרינו. בזמן התפילה לא יכולתי שלא לשים לב שעומד מולי אחד המורים בבית ספר, שתפקידו להיות שם, הוא עשה את עבודתו, ולא יכולתי שלא לחשוב האם זה מותר שהוא יראה אותי בתפילתי או לא. האם במקרים כאלה מותר? אשמח אם תענה,

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלומות.

א. אין איסור שמורה יהיה במקום בשעה שאת מתפללת בעיקר כשהוא נמצא שם כדי לדאוג שהתפילה תתנהל כסידרה.
ב. יחד עם זאת אני חש שהרגשת שלא בנוח. ודאי שתחושותייך הבסיסיות שמונעות מכוחה של צניעות פנימית הביאו אותך לתחושה זו. מדוע שלא תפני - אפשר בכתב או בעילום שם (אף שאני חושב שלא ראוי לנהוג כך!) למנהל/ת או אפילו למורה עצמו ותתארי את תחושותייך. הבקשה הינה לגטימית בעיקר משום שאינה כנגד האישיות ספציפית של המורה אלא מדובר בענין עקרוני.
אני בטוח שאם יתאפשר יאזינו לך או ימצאו הסדר אחר כגון מחיצה וכו'.
ג. אם המורה נמצא כדי להשגיח, שמא כדאי לדבר עם הבנו תכך שלא יצטרכו למשגיח בשעת התפילה?...

בברכה,

שי