בנות בחידון תנך - צנוע או לא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/06/02 12:00 כג בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום ורוב ברכה וישועה!

אני בכיתה ח' ובשנה הבאה אני אוכל בעז"ה להשתתף בחידון התנ"ך השא-לה שלי היא אם אין שום בעיה של צניעות בעניין, אני יודעת שיש אך ברצוני לדעת אם מותר לי להשתתף בחידון כיון שהתחרות היא עם בנים ובקהל יושבים בנים.

אשמח מאוד עם תענה לי אך אבקש ממנו אם יוכל לתת לי את הדעה המחמירה בלי הקלות!!! תודה מראש!!

תשובה

מותר.
זו הדעה בלי שום קולות.
אין לך שום מגע עם בנים. אמנם יש נבחנים ויש בקהל בנים, אבל גם ברחוב יש בנים.
הסיבה שאנו מתנגדים ללימוד משותף או תנועת נוער מעורבת היא בגלל:
א- שנוצרים קשרי חברות. ולא מפגש קצר סתמי.
ב- זה מפגש מתמשך.
ג- אוירה של קלילות.

במבחן כזה אין את שלושתם. ולכן זה מותר.

אם ח"ו תהיה אוירת קלילות, או יהיה "מחנה לימוד משותף" או שתרגישי שנוצרים קשרי חברות - הדין ישתנה לאיסור.