בלת"מים בעמידה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 06/11/11 09:46 ט בחשון התשעב

שאלה

בחופש יצא שנסעתי הרבה פעמים מוקדם מוקדם בבוקר,, לכן התפללתי באוטובוס, באחת הפעמים בדיוק ברגע שהתחלתי תפילת עמידה האוטובוס שלנו פגע במישהו. הייתי ממש לחוצה ומבולבלת ולא ידעתי מה לעשות אם להמשיך בתפילה או לרדת,, בסוף החלטתי להמשיך בתפילה.. אבל מאז זה לא עוזב אותי אם זה היה הדבר הנכון לעשות (הלכתית). אז מה עדיף לעשות? להמשיך התפילה או להפסיק ולרדת?!

- *

ועוד שאלה קטנה,, מה עושים במקרה שבאמצע עמידה יש אזעקה?

תשובה

ב"ה,

שלום,

אם האוטובוס עמד במקום ולא היה צורך לרדת אז עשית טוב שהמשכת להתפלל בעמידה.

ואם פינו את האנשים מהמאוטבוס צריך ללכת בשתיקה ולהמשיך שם.

אם נשמעת אזעקה, ללכת מיד למרחב מוגן, ולהמשיך שם את התפילה.

ה' ישמור אתכם.

בברכה,

דני ארגמן