בלונים בשבת דחווווףףף

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 16/10/15 10:23 ג בחשון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

היום יש יום הולדת לאח שלי ואנחנו רוצים לעשות לו הפתעה כשהוא חוזר מהבית כנסת ...

רצינו לשאול אם מותר לנפח בלון בשבת???

ואם לא אז אם מותר אחכ לפוצץ אותם..

למשל יום חמישי שעבר היה יום הולדת לסבתי וביום שישי שבת היה מלא בלונים בבית ושיחקנו איתם וחלקם התפוצצו האם מותר לפי ההלכה ??

תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה,
מזל טוב ליום הולדתו של אחיך.
לגבי ניפוח
השמירת שבת כהלכתה (מהד' ג' פט"ז סע' ז) כותב כך: "כדורים ובלונים שהדרך לנפח בהם אויר ולקשור אותם - אין לנפח בהם אויר, והרי הם קודם הניפוח – מוקצה בשבת וביו"ט. אבל במקום שאין הדרך לקושרם – מותר לנפח אותם... ומכל מקום לא ינפחם אלא אם כן נפחו אותם כבר לפחות פעם אחת מבעוד יום".

וכן אסור לקשור את הבלון בשבת.
וכן אסור לפוצץ בלונים בשבת בכוונה.
אך מותר לשחק בבלונים, כשאין בכוונתכם שיתפוצצו. ואם בטעות הם התפוצצו אין זה בכוונה ולכן אין איסור.

שבת שלום