בלבול לאחר שנתיים של פרידה מחבר

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/06/13 15:38 ב בתמוז התשעג

שאלה

שלום, אחרי שהיה לי חבר בכיתה ט קצת יותר מחצי שנה נפרדנו.. תקופה שהיתה מאד טובה בשבילו, נבנתי בה מאוד.. שמרנו נגיעה ולמרות כל הקשיים לא היתי מוותרת על התק' הזו.

היום אני כבר בכיתה יא ועברו עליי שנתיים מאוד מבלבלות .. בעיקרון אמרנ שנשאר ידידים אבל כשהבנתי שהמתח שהיה בנינו ישאר, דברתי אויתו והחלטנו שלא נדבר יותר.. לא דברנו 3 חודשים בערך והיה לי מאד קשה.. ויצא עכשיו שאנחנו מדברים הרבה תק ארוכה..

ואני מתחילה להיות מבולבלת.. מצד אחד אני יודעת שאנחנו לא מתאימים.. יש לנו שאיפות שונות, הוא לא כמו שהוא היה ברמה הדתית ובכללי.. אנחנו דיי שונים.

מצד שני , לדבר איתו כמעט כל יום.. ופתאום הבנתי שיש לי משהו חזק אליו.. אני לא יודעת מה.

וכאן הבעיה שלי.

א': האם לאהוב מישהו זה מספיק כדי להיות איתו ? האם זה מה שקובע?

ב': איך אני אמורה לדעת אם אני אוהבת מישהו. הרי זה לא עניין של מה בכך, איך אני אמורה להרגיש?

__

אני באמת מרגישה חוסר אוינם, הוא חשוב לי באמת.. ואני לא יודעת אם כדאי לי לדבר איתו על זה, הקשר שלנו כ"כ טעון

אם זה משנה אני דתיה ומדריכה בבני עקיבא, חשוב לי לדעת איך העולם הדתי מתייחס למקרים האלו

תשובה

שלום לך יקרה!
את שואלת שאלות חשובות וטובות.
האם לאהוב מישהו זה מספיק כדי להיות איתו? האם זה מה שקובע?
איך אני אמורה לדעת אם אני אוהבת מישהו. איך אני אמורה להרגיש?
וברשותך, אשאל שתי שאלות משלי:
האם באמת אהבה מספיקה בשביל לבנות קשר או שצריך גם התאמה מבחינת אורח החיים? ואיך נדע אם הדבר שאנו מרגישים הוא עצמו אהבה – אולי אנחנו מדמיינים שזאת אהבה ובעצם זה רגש אחר כמו תלות או צורך גדול בקשר או הרגל של חברות וכו´?

האמת היא, שאין אהבה בלי נישואים. זה בלתי אפשרי.
אם נמשיל אהבה ונישואים לכוס ובתוכה מים – הכוס היא הנישואים, והאהבה הם המים.
ובדיוק כמו שמים שנשפכו – צריך לנקות אותם, שלא יפריעו, ולעומתם, מים בתוך כוס – אפשר לשתות אותם, ליהנות מהם – כך גם האהבה כלפיי הנישואים.
הנישואים הם הכוס. הם יוצרים את האהבה בצורה שאפשר לשתות אותה אל תוכֵנו, במקום שהיא "תתבזבז" לכל עבר, ולא יהיה ניתן ליהנות מפירותיה.

אני משערת שאת חושבת שכרגע את עדיין צעירה מכדי להתחתן. לכן, הייתי מציעה לך, לעשות "פוס" בקשר עם החבר. אפשר לחזור לקשר רק כאשר את מעוניינת בחתונה, בנישואים, שאל תוכם, כזכור, ניתן ליצוק את נפלאות האהבה.

קשר בגיל שבו יש בשלות לנישואים הוא קשר יציב יותר, אמיתי יותר, חזק יותר, נכון יותר, מתגמל יותר ובשל יותר. הסבלנות בשנים האלה של ההמתנה וההימנעות מקשר עם בנים מתגמלת גם בכך שלא "מסתבכים" עם הקשר. נמנעים גם הרבה חיבוטי נפש והתענות נפש וגם עוגמות נפש של ממש.

אני מאחלת לך למצוא בבוא הזמן,
את בן-זוגך, המתאים לך, המיועד לך מאת השם,
ולבנות איתו בית נפלא, מלא וגדוש באהבה בעזרת השם!
רינה, חברים מקשיבים