בכל זאת.............בהמשך ל'ציונות'?

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/12/01 18:04 י בטבת התשסב

שאלה

כבוד הרב, בכל זאת למה זה לא מספיק לאהוב את א"י ולעשות למענה הכול למה צריך לכלול באהבה גם את מדינת ישראל?

תשובה

ב"ה

שלומות!

התשובה לשאלתך ברורה: לא מדובר באהבה לארץ ישראל. מדובר בהופעה ממלכתית של חיינו הרוחניים. כשהרמב"ם כתב את הלכות המלכים הוא עשה זאת בשל העובדה שהחידוש הוא ראיה מרחבית של החיים התוריים שלנו. עד שלא נגיע למצב שבו גם החיים הציבוריים מושתתים על פי דרכה של תורה - פירושו של דבר שלא זכינו להופעה מלאה של התורה והיא עדיין חסרה. המשפט, המוסר הלכות צבא והלכות צדקה יכולים לבוא לידי ביטוי דווקא כשיש מדינה. לכן, אל לנו להסתפק באהבת הארץ. עלינו לשאוף להקים כאן את מדינת ישראל, שהיא לפי הגדרת הרב קוק "יסוד כיסא ה' בעולם".

בברכה,

שי