בית ספר נפרד או מעורב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/03/02 05:25 יז באדר התשסב

שאלה

רציתי לדעת שאם אני בביה"ס אז מה הקטע של ביה"ס רק של בנות למה לא יכולים להיות בנים אם הביה"ס דתי?

תשובה

בס"ד

יש הרבה סיבות בענין זה. סיבות לימודיות וסיבות חינוכיות. אבקש מהמערכת של כיפה שישלחו לך מאמר שפורסם בענין זה בעיתון מעריב.

חוץ מהסיבות החינוכיות יש גם סיבות יותר רציניות. סיבות שעשויות לקבוע את כל העתיד של התלמידים.

דעי לך שכל מגע מקרי בין בן לבת, מראה, ריח, שמיעת קול ואפילו מחשבה על בנות מעוררת את הבנים למחשבות. מחשבות נפלאות כשהן בין בני זוג. והרסניות כשהן באות סתם כך.
המחשבות הללו יכולות להראות מאוד רומנטיות ונחמדות בתחילה. זה נראה כמו קשר חביב עם מישהו.
הקשר הזה באמת נורא כיפי בגלל שזה מזכיר את המצב הנפלא של היות בני זוג נשואים זה לזו. אבל זה רק כאילו. זה רק מזכיר, וזה ממש הפוך.
אני לא רוצה להפנות אותך לשאלות של בנים או בנות שכבר התפתו ל"נפלא ורומנטי" ונפלו בפח.
כמה כאב.
כמה צער
כמה דמעות ועוגמת נפש.
כמה קשה לתקן אחרי הקילקול.

כדאי לנצל את כוח האהבה לקשר אמתי וטוב עם עוצמה. לא לקשר סתמי שמעביר את הזמן.

--
את יכולה לטייל באגף "צניעות בינו לבינה" שבאתר זה ולראות הרבה תשובות בענין זה ובודאי תמצאי שם עוד תשובות שיהיו לרוחך

חג שמח