בית ספר יסודי בטווח קסאם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/07/06 01:25 כא בתמוז התשסו

שאלה

האם יש לשלוח ילדים בגילאי א’-ג’, וכן בגילאי ד’-ו’, לבית ספר הנמצא תחת איום מתמיד של רקטות קסאם? חשוב לציין כי חלק מהילדים לא נמצאים באזור סכנה בביתם - הוא מחוץ לטווח. לגבי הילדים שעולים לכיתה א’ שליחתם לבית הספר בתחילת שנת הלימודים הקרובה, תהווה חשיפה ראשונה לנושא הקסאמים. חלק מאנשי המועצה סבורים שאי שליחת הילדים לבית הספר הזה היא מעין בגידה, אף על פי, כפי שנאמר, הילדים העולים לכיתה א’ לא נחשפו עדיין - יישובם לא נמצא בטווח הקסאמים - לאיום. כמו כן, יש פתרון לאותם תלמידים בבית ספר קרוב ומתאים שנמצא מחוץ לטווח.

תשובה

שלום וברכה
אוי לנו שאלו שאלותינו -
אין איסור לשלוח את הילדים לבית הספר הזה. אנו נמצאים עדיין במצב רחוק מ"שכיח סכנתא", ואם גורמי הביטחון מאשרים לימודים, כמו גם האנשים העובדים לפרנסתם מסתובבים במקום, מותר ללמוד שם וכדו'.
מאידך גיסא, אין חובה לעשות זאת, ואם אדם פוחד מותר לו לפחוד, ואין בכך כל בגידה.
על כן במצב זה נקודת המוצא היא להמשיך ללמוד במקום, ולא לפחוד, וגם חוסנם של הילדים מתחזק פעמים רבות דווקא מתוך העובדה שעושים את הדבר הנכון.
ברם, אם הדבר מפחיד ולא מצליחים להתגבר - מותר לא לשלוח את הילדים.

כל טוב ונצפה לימים שמחים יותר