בית מלון בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/10/06 00:21 טז בתשרי התשסז

שאלה

מועדים לשמחה,

ידיד חילוני שאל אותי אחרי שהתארח בשבת בבית מלון, על האורחים הדתיים שהתארחו שם ואיך הם יכולים לשהות שם כשאנשי המלון עובדים בשבת למענם.

אני יודעת שזה קשור בכך שהעובדים מקבלים שכר לא רק על השבת, ושיש שם גם גויים, אבל אני צריכה תשובה מלאה ומקיפה יותר.

אשמח לעזרתם,

יעל.

תשובה

שלום וברכה
הבעיה היא שזו באמת בעיה לא פתורה.
נכון הוא שלהם מותר לקבל שכר בצורה אותה תיארת - שכר הבעלה על שבת - אבל לא ברור מלכתחילה למה מותר לאנשים ללכת למלון ביודעם שיש בני אדם שעובדים בשבת (אפילו בלי לחלל שבת אמנם, אולם עובדים).
אמת הדבר שאיני יודע כיצד לפתור בעיה זו.

כל טוב