בית כנסת בביה''ס.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/03/07 01:47 ב בניסן התשסז

שאלה

שלום רב הרב!

תודה רבה על קריאת השאלה.

רציתי לשאול:

1.אם אפשר ללמוד לימודי חול(מתמטיקה,פיזיקה אנגלית וכו'..) בבימ"ד בביה"ס שהוא גם בית כנסת?

(יש לציין שבבית הכנסת יש ספר תורה קבוע ומתפללים קבוע 2 תפילות ביום).

ובנוסף האם מותר לראות שם סרטים חול (סרטי פעולה וכד',שכמובן כשרים..)?

(קראתי נראה לי במשנ"ב שמותר אם עשו תנאי,אבל זה תופס רק בחו"ל?אני צודק??)

2.בתפילת מנחה אצלנו נוהגים שלעשות חזרת הש"ץ קצרה,וסיבת הרבנים היא שאם תהיה חזרה ארוכה אז הציבור ידבר,ודיבור הרי אסור.

אבל אני למדתי בספר "יחוה דעת" פרק שלישי פרק ט"ז אם אני לא טועה, שחייב לעשות חזרה ארוכה ואם יש חשש שידברו אז צריך ואף חובה לגעור בהם!

וכיוון שחזרה ש"ץ היא חובה, ודיבור אסור, הרי שיש לבטל הדיבור, ולא החזרה.

3.האם לימודי הקודש במסגרת ביה"ס כגון שיעורי גמרא בבוקר(שעתיים ראשונות..),וכן לימודי תנ"ך..(הלימודים במסגרת של לימודים לבגרות..)

יחשבו לי כביטול תורה ביום שאני לא הולך לביה"ס ומתקיימים לימודים כרגיל?האם אני צריך להשלים שעות לימוד?או הספק חומר?

אם אני צריך בכלל להשלים?..כי אני שמעתי שלא..

אז תודה רבה רבה,וחודש טוב!!

חג כשר ושמח!!

:)

תשובה

ב"ה

שלום.

שאלות אלו אתה צריך להפנות לרב בית הספר.

רק זאת אומר שקדושת בית מדרש גדולה יותר מקדושת בית כנסת. וצריך להזהר בה לא רק מההיבט ההלכתי אלא גם מההיבט החינוכי.
וכדאי שלפגישה איתו תגיע מוכן לאחר שלמדת את ההלכות שמופיעות בשו"ע או"ח הלכות בית כנסת ובית מדרש .ועיין גם בתשובת שו"ת רב פעלים חלק ד לגבי השאלה האם מותר ללמוד בעזרת נשים לימודי חול.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,