בית חדש בשלושת השבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/07/07 21:08 יז בתמוז התשסז

שאלה

האם ישנה בעיה הלכתית כלשהי להיכנס לבית חדש בשלושת השבועות? בדומה, האם ניתן לברך שהחיינו על תקיעת המזוזה לבית בתקופה זו? היינו מעוניינים להיכנס לבית החדש שקנינו מוקדם ככל הניתן, אבל רצינו לוודא שאין בכך בעיה הלכתית.

תשובה

ב"ה

שלום.

אם ניתן לעבור לדירה החדשה לפני יז בתמוז או אחרי תשעה באב זה הכי טוב.
ואם לא ניתן אז אפשר לעובר לדירה החדשה מיח בתמוז עד ר"ח אב .( בתשעת הימים לא. ואם אין לכם היכן לגור אז מותר לעבור בתשעת הימים .)

ויש לעשות "חנוכת בית" כולל ברכת "שהחיינו" על פרי או בגד חדש .
המטרה היא להתחיל חיים בחדר ב ,רגל ימין".
מכוון שכל ההתחלות קשות אז אולי כדאי ל "רכך" את ההתחלה באיזה התכנסות של מניין אנשים ששמחים ורוקדים ומברכים אותך וחושבים עליך דברים טובים ומשדרים לך אנרגיה חיובית ואומרים דברי תורה ומכניסים קדושה בחדרים ואולי גם תזכה למנחה ערבית.
ואלי גם קצת טעימה קלה עם ברכות לפני ואחרי.
הכל בנחת ובשמחה.
ואז ה"נחיתה" שלכם בדירה החדשה תהיה מושלמת. הביאכם המלך חדריו אז תגילו ותשמח בו . וצירוף של מניין הוא אלמנט של השראת שכינה. ["הביאני המלך חדריו נגילה ונשמחה בך"].

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,