בית המקדש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/04/10 13:19 כד בניסן התשע

שאלה

שאלתי היא כזאת:

האם ידוע מאיזה חומר היה עשוי בית המקדש?

הרי לא יכול להיות שהיה עשוי מעץ כי הקריבו קורבנות בפנים והוא יכל להישרף.

לכן סביר להניח שהיה עשוי מאבן אז השאלה שלי איך לא נשאר השלד של ביהמ"ק?

הרי אבן לא נשרפת לאן נעלם כל המבנה העצום הזה של שטח בית המקדש?

(אגב לפי הכותל המערבי הבניה פעם הייתה איכותית לחלוטין וזה היה רק הקיר החיצוני סביר להניח שביהמ"ק עצמו היה יותר חזק מהחומה מסביב...)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אתה מוזמן לבוא לבקר בחפירות שסביב הר הבית ולראות בעיניך את האבנים הגדולות המוטלות מסביב, עדות לחורבן ולהרס שעשו שונאינו בבית המקדש.

המשכן היה עשוי עץ - ולא נשרף מפני שהמזבח הגדול היה בחצר המשכן.

גם במקדש, המזבח הגדול היה בחצר - אפשר להבין שאם המזבח היה בתוך המבנה, העשן הרב היה מחניק כל מי שבתוך המבנה.

מכל מקום מקדש שלמה נבנה בעקר מאבן - כך מתאר התנ"ך בספר מלכים א'.

גם בית שני נבנה באבן - אכן קשה להרוס מבנה אבן אבל השונאים הקדישו מאמץ רב כדי לעשות זאת.