בישול של גוי בשבת

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 03/08/08 12:34 ב באב התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב.

בעלי משרת בצבא ובשל תפקידו סוגר שבתות בבסיס באופן תדיר.

בבסיס שלו יש קבוצה של חיילים בדואים ודרוזים, באחת השבתות הזמין אותו אחד מהם לארוחה בשבת שהכינו החיילים הבדואים הם הכינו עוף (שנלקח מן המטבח הצבאי) שהטמינו באדמה (בנייר כסף) עם גחלים בשבת. מבחינת הכשרות של המאכל - מתוך כבוד לחיילים ששומרים כשרות , הם הקפידו על כלים וכמובן מוצרים כשרים בלבד.

השאלה היא האם מותר לאכול - שכן בושל בשבת (אולם ע"י גוי), הם מזמינים את הקצינים לארוחה כזו לא אחת.

תודה מראש

חודש טוב

תשובה

יש בדבר הזה שתי שאלות:
1. בישול בשבת ע"י גוי , כאשר זה נעשה עבור יהודי. אסור להנות ממלאכה כזו .(לפחות עד מוצאי שבת, ושיעבור זמן כך שניתן היה לבשל את העוף לאחר השבת.)

אבל יש כאן שאלה נוספת:
2. דבר שבושל ע"י גוי , גם ביום חול, יש בו איסור של "בישולי עכו"ם" , אלא אם כן, היה היהודי שותף בבישול או לפחות בהדלקת האש, מה שכמובן לא רלוונטי בשבת.

לכן , למעשה אין אפשרות להתיר לאכול מהבישול של הנכרים.