בישול בשבת

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 12/10/10 07:38 ד בחשון התשעא

שאלה

חולה שיש בו סכנה שאנו מכינים עבורו מרק מבושל על מנת ליישב את דעתו, מה עדיף מבין שתי האפשרויות המצויות- א) לבשל מרק כדרך העולם, ב) להשתמש באבקת מרק, מה שנקרא בדרך כלל "מנה חמה", איזו מבין שתי האפשרויות עדיפה ?

תשובה

חולה שיש בו סכנה שאנו מכינים עבורו מרק מבושל על מנת ליישב את דעתו, מה עדיף מבין שתי האפשרויות המצויות- א) לבשל מרק כדרך העולם, ב) להשתמש באבקת מרק, מה שנקרא בדרך כלל "מנה חמה", איזו מבין שתי האפשרויות עדיפה ?

ב"ה,

לשואל שלום,

נראה לי שעדיף מנה חמה, כי אותה מבשלים בכלי שני, ולפעמים היא כבר מבושלת וזה בישול אחר בישול.

אף שבדרך כלל אסור לערות מים רותחים מכלי ראשון למנה חמה.

הרב אליקים לבנון:
http://www.yelm.co.il/show.asp?id=31827

שאלה: האם מותר להכין מנה חמה בשבת?
תשובה: מנה חמה יש ספק אם נתבשלה לגמרי ואין עוד בישול אחר בישול, או שאולי יש דברים בתוכה שעדיין מתבשלים.
לכן, מותר בשבת לשפוך לתוכה מכלי שני. כלומר, מהמיחם לכוס, ומהכוס לתוך המנה חמה.

אוסף תשובות כאן: http://www.makshivim.org.il/ask_show.asp?id=94207

בברכה,

דני ארגמן