בירורים בשידוכים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/05/12 01:19 א בסיון התשעב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

מפאת רגישות השאלה לא אחשוף יותר מידי פרטים.

העניין כזה: אני בחור בגילאי העשרים המוקדמים, בוגר מוסדות הציונות הדתית- ישיבה תיכונית, הסדר וכו'.

בצעירותי נתגלתה אצלי בעיה נפשית המטופלת ע"י תרופות וכבר שנים ב"ה שאני מטופל ללא כל תופעות לוואי כל שהם, ומתפקד מצויין ב"ה.

עקב כך קיבלתי פטור משירות צבאי ונגשתי לעשות שנת שירות לאומי.

שאלתי היא כיצד בשידוכים לטפל בעניין - מה לומר או לא לומר לשדכנים, לבחורה, כיוון שבכך שעשיתי שירות לאומי השאלה כאילו עולה מאליה - מדוע לא עשיתי צבא?

סה"כ ב"ה התפקוד הוא ככל אחד וההבדל הוא רק טכני - בלקיחת תרופות המאזנות, וחבל לי שזה ח"ו יפגע בשידוך.

אודה לתשובתו ועצתו של הרב מפני שאני מרגיש כי דבר זה חוסם אותי מלהכיר ולצאת לעולם השידוכים.

תודה ויישר כח

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אם אתה מתפקד רגיל
וגם אין סיכוי שהמחתלה תתפרץ אצלך יותר מאשר אדם אחר
וגם זו לא בעיה גנטית,

אם מתקיימים שלושת התנאים האלה - לא צריך להודיע כלל, כי אתה אדם רגיל לכל דבר וענין, אלא שאתה צריך לקחת כדורים כדי לאזן את הגוף,וכמו כל אדם שאם מדלג שלוש ארוחות הוא מפסיק לתפקד עד שיאכל.

אבל בגלל הרגישות כדאי להודיע במהלך הפגישות, כי תופסים זאת כפגיעה באמון אם לא אומרים.

בברכה,

דני ארגמן

בברכה,