ביקורת בזוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/04/12 10:48 ז באייר התשעב

שאלה

שלום,

ביום העצמאות נסעתי עם בעלי לעשות על האש עם משפחתי.

ואז קרה שגיסי גייס אנשים למניין של מנחה. ואז פנה לבעלי וביקש ממנו והוא מיאן ללכת למניין ואני הפצרתי בו וניסיתי לשכנעו ליד משפחתי ואז המשפחה שלי העירו לי שלא להעיר לו ליד אנשים. כי אני מבחנתי מכירה שבעלי הוא אדם שרץ להשלים מניין ופתאום שסירב ראיתי לנכון להעיר לו. בעלי סירב משתי סיבות: 1.גיסי ובעלי למדו תואר באותו מוסד והם מכירים ואני רואה את הקרירות שיש בינהם,מכיוון שגיסי מאד דוייס ווהוא כנראה הטיף לבעלי מבחינה דתית בעבר ובעלי לא אוהב כך.2.כשבררתי עימו למה לא השלים אז אמר שלא הרגיש בנוח להתפלל במקום כזה בשטח פתוח וכו'.

אני אומרת במצב הזה כיצד נתארח בביתה של אחותי היחידה שלי? כי בעלי משדר דיסטאנס ממנו.שאם אגיד נעשה שבת אצל הוריי ואחותי ובעלה יהיו וא בטוח לא ירצה וזה מעצבן.

הרי אסור לשמור טינה וכו'

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

בודאי לא להעיר לבעל ליד אחרים,

הרי גם את לא היית רוצה שבעלך יעיר לך לפני כל המשפחה,

ובכלל לא טוב להעיר לבעל גם על עניני דת, הוא ילד גדול ויכול להחליט מתי להשלים מנין ומתי לא, לאיזו מצוה לרוץ ולאיזה לא,
תני לו את המרחב הזה, זה מאוד נחוץ.

אם יש ביניהם קרירות, לא יעזור מה שתתערבי בענין, תני לו לפתור את הבעיה לבד, לפעמים זה מסתדר לבד עם הזמן ועם המרחק.

בברכה,

דני ארגמן