בינו לבינה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/04/13 18:44 כח בניסן התשעג

שאלה

שלום הרב

אני ובעלי נשואים 3 וחצי שנים יש לנו 2 בנות והשלישית בדרך, אני מרגישה שאיכזבתי את בעלי בזה שהוא כל כך רוצה בן, יש משהו פיזי או רוחני שאוכל לעשות, ניסינו המון סגולות בעלי טס לאומן במיוחד כדי לבקש מהצדיק שיתפלל עלינו לבן זכר, אני לפני שטבלתי עשיתי הפרשת חלה נתתי צדקה הדלקתי נרות לצדיקים התפללתי 40 יום מתחילת ההריון, לקחתי על עצמי דברים מה לא....

הרגשתי דיי עצובה למרות שאמרתי אלף פעם תודה לה' שאני והעובר בריאים ושלימים אבל עצובה כי לא הצלחתי לשמח את בעלי....

אם יש משהו שאוכל לעשות אני אשמח לקבל עצה טובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בזכות המחקר הביולוגי ידוע היום שהשאלה אם יהיה בן או בת לא תלויה בכלל באישה אלא באיש. אצלו נמצא הגורם שקובע את המין של הילוד.
האמת היא שכבר בפרוש רש"י (בראשית מו פסוק טו) יש לכך רמז: "אלה בני לאה... ואת דינה בתו" הזכרים תלה בלאה והנקבות תלה ביעקב, ללמדך אשה מזרעת תחלה יולדת זכר, איש מזריע תחלה יולדת נקבה.

לכן אי אפשר לומר שאת מאכזבת את בעלך, זו בכלל לא אחריות שלך ואין לך כל השפעה על לידת זכר.
כל מה שאת יכולה לעשות - זה לסייע בתפילות וסגולות, בסופו של דבר האחריות לכך שיהיה בן היא לגמרי של בעלך.

לסיום אבקש לחזק הערה שלך: "אמרתי אלף פעם תודה לה´ שאני והעובר בריאים ושלימים".
אני לא מציע לכם ללכת לבית חולים ולראות כמה ילדים נולדים עם קשיים עצומים ויותר מכך כמה זוגות שלא זוכים להריון מסתובבים ומבקשים לזכות לפרי בטן.

כדאי לכם לשמוח מאוד מאוד, לחזור ולומר: 'אשרנו מה טוב חלקנו ומה נעים גורלנו' - להתפלל לבריאות וברכה לכם ולכל בנותיכם (ואלו שיבואו בעז"ה: בנים או בנות) שיזכו לגדול לתורה לחופה ולמעשים טובים - דיינו!