בינו לבינה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/11/11 09:44 יט בחשון התשעב

שאלה

שלום הרב,

אני בחורה בת 24 ויוצאת כרגע עם בחור בן 26.

בקשר שלנו יש חיבור אך אנו בודקים לגבי התאמה ביננו. אנחנו אנשים שונים באופן שבא לידי ביטוי בהרבה דברים קטנים ואולי קצת בהשקפות של החיים, יש שאיפות דומות אך השוני הגדול קצת מעיב על הקשר.

מה שמפריע לי הוא שהבחור לא שומר כ"כ עיניים. אנחנו הולכים ברחוב ושמתי לב שהוא מביט מסביב על בנות בצורה שמפריעה לי. אני לא מרגישה נוח עדיין לפתוח את העניין הזה מולו כי יכול להיות שזה מה שהוא וזהו, או שזה בא בכלל בצורה לא מודעת מבחינתו, אבל בכל זאת זה מציק לי וקצת חוסם אותי לגבי המשך התנהלות הקשר. מה אפשר לעשות עם עניין זה?

ועוד שאלונת, איך אפשר לבדוק מידות טובות אצל בחור? במה כדאי להתמקד?

תודה רבה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

שוני בין אנשים יכול להיות מעיב ויכול להיות מרתק ומעשיר.
השאלה היא מה היחס הבסיסי בין השניים: אם יש הערכה הדדית, אם כל אחד מעריך ומכבד את דרכו של השני, מתעניין בה ומוצא עצמו לומד משהו מהשני - הרי זה שוני נפלא, מתוכו יכולה להיות העשרה גדולה ובניה הדדית.

אבל אם לא מכבדים את השוני, רואים בכך חסרון ומצפים שהשני יהיה דומה לך - בגישה כזאת השוני יהפוך להיות מקלקל ומרחיק.

כדאי לכם לשוחח ברוח זו על ההבדלים ביניכם - לבדוק מה היחס של כל אחד אל השני ומה הוא מצפה מזולתו.

לעיתים שמירת עיניים אצל גברים היא נושא קשה מאוד, יש כאלה שיש להם פיתוי גדול. מבחוץ אי אפשר לדעת: אולי הוא מנסה לשמור את עצמו וזה מה שהוא מצליח כרגע או אפשר שבאמת הוא לא מקפיד על שמירת העיניים. לכן גם על כך צריך לדבר. עליך להזהר שלא להתפס כמי שגוערת או מטיפה מוסר. כדאי לפתח שיחה כללית בנושא של צניעות ומכאן בהדרגה לעבור לדברים שקרובים יותר לשמירת עיניים – מתוך כך תוכלי ללמוד על עמדותיו ודרכו בנושא.
ככל שהקשר יתהדק ויתחזק תוכלי לשוחח איתו בצורה יותר פתוחה וגלויה, ולומר שההתבוננות שלו בבחורות נראית לך לא צנועה.
את אומרת "יכול להיות שזה מה שהוא ו-זהו" = אני חולק על "ו-זהו" מידות אפשר לשנות, גם אם כיום "זה מה שהוא" אפשר שבהמשך לקשר אתך הוא ירצה להשתנות לטובה.

באשר לבחינת מידות טובות - אלו נמדדות פחות בהצהרות ויותר במעשים ובסגנון חיים. כדאי להתמקד בדברים הבסיסיים שהם בסופו של דבר מאפשרים זוגיות בריאה ושמחה: התחשבות, הקשבה, רגישות...
אפשר למדוד דברים אלו במה שמרגישים בפגישות עצמן:
האם הוא מקשיב לך ומגיב ברגישות לדברים שלך, או שהוא מדבר על עצמו כל הזמן?
האם בקביעת הזמן והמקום לפגישות הוא מתחשב רק בתנאים שלו, או מתחשב גם באפשרויות שלך?
כמו כן מתוך מה שהוא מספר על עצמו בלימודים, בעבודה, בצבא... האם הוא מבטא דרך שיש בה רגישות, הקשבה והתחשבות?

בהצלחה!