בינו לבינה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/01/07 15:56 י בשבט התשסז

שאלה

שלום

לפני כשמונה חודשים סיימתי קשר רציני(שארך כחצי שנה) . לפני כחודשיים הבנתי את גודל הפספוס ואת ההערכתי הרבה כלפי אותה בחורה (נבע בין היתר מהכירות עם בנות אחרות איתם יצאתי בתקופה זו) אך בפניי עומדות שתי בעיות ראשית , אני יודע שיש בלבה עליי ודבר שני והוא היותר בעייתי זה שהיא כרגע נמצאית בקשר אחר.איך עליי לנהוג ?האם עליי לוותר ? מותר לציין שאני עדיין אוהב אותה

תשובה

שלום וברכה
אין כללים בדבר.
למעשה, אף אחד לא יוכל לתת לך תשובה.
גם אתה לא תדע בוודאות מה יש לעשות.
ברם, לך יש יתרון אחד, כי רק אתה יכול להעריך עד כמה כדאי להמתין ולראות.
אולי טוב לך להמתין מעט ולראות: אם הקשר האחר שהיא נמצאת בו ימוצה – הפסדת, ועיקר מאמציך צריכים להיות מופנים ללימוד כל מה שהיה מוטעה בקשר איתה, וכיצד לא לחזור על אותם דברים בקשר עתידי. אם היא תיפרד מהקשר הנוכחי, לאזור אומץ, לבקש סליחה, להסביר בכנות מה קרה אז ומה השתנה עכשיו, ולראות האם היא חפצה בכינון הקשר מחדש. אם תשובתה תהיה כן – מה טוב* אם היא תהיה שלילית חשוב מאוד שתקבל על עצמך מיד להתנתק ממחשבות עליה, כי הדבר חוסם אותך הן מקשרים אחרים, והן מיכולת להבין מה לא היה בסדר אז ומה אתה צריך לעשות מחדש היום.

כל טוב