בינו לבינה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 12/09/02 16:56 ו בתשרי התשסג

שאלה

אני רק בת 15 ואני מרגישה שאני כבר רוצה להתחתן. זה הרי מטרתי בחיים!! איך עליי למצוא את חתני בדרך צנועה מכיוון שאני צעירה? והאם לדעתך זה ראוי?

תשובה

מלבד העובדה שהחוק במדינת ישראל אוסר זאת, המציאות מראה שנישואי בוסר נגמרים מהר ולא טוב. פעמים רבות חשה הבתחורה שנישואיה בגיל צעיר גרמו לכך שהחמיצה דברים רבים בחייה. כמו כן, פסיכולוגים יראי-שמים טוענים שהגיל המומלץ לנישואין נע בין 21-25. ואף שלטענתם בגיל 21 טרם תמה תקופת התבגרותה של הבת, בכל זאת מגיל זה, 21, היא תוכל להתבגר עם בעלה. לכן עצתי לך, המתיני לפחות עד גיל 18 ובעזה"י תזכי גם את לחתן ולנישואין מאושרים
בברכה
אייל משה קרים