בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/08/02 23:50 כג באב התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום! אני פונה אל הרב משום שאני מאוד מעריכה אותו (שמעתי שיחות מפיך, לא מעט) כרב בישיבת הסדר ומחנך של בנות.

יש לי שתי שאלות אל כבוד הרב:

אני בת 21 ויצאתי עד כה עם בחור אחד בלבד. נפרדנו והקשר ב"ה התחדש.

יש לי שני דברים שמפריעים לי בעצמי במהלך הקשר ומעסיקים אותי המון:

דבר ראשון הוא איך אני באמת יודעת שאני בחורה שבשלה לנישואין. איך אני יודעת שאכן הגיע הזמן. השאלה מעסיקה מאוד גם את הבחור שאני יוצאת איתו וקשה לי לחשוב שאני יוצאת עם בחור שלא יודע אם הוא בכלל בשל לכך. שנינו איננו יודעים כיצד יודעים זאת.

הדבר השני שמעסיק אותי הוא עניין הרגש. הבחור לומד תורה, הוא רגיש ונחמד, טוב לב בקיצור בחור טוב וירא שמיים. אך עניים הרגש מאוד חסר לי בקשר ורציתי לשאול את הרב מה החשיבות שיש לייחס לעניין הרגש. אנו מכירים בערך חודש ונפגשנו כבר מספר פעמים.

צודה לכבוד הרב, ולילה/יום טוב... יפעת.

תשובה

שלום לך.

איך יודעים שבשלים? כמו בתבשיל, כשמתרככים, כשחשים שאנו "חמים" על נושא החתונה, כשחפצים לחוש בחיבור הנפשי הקושר שתי נשמות לשנים רבות.
כשמוכנים, כשמבושלים - מרגישים.

ענין הרגש, הוא לא פשוט. לכתחילה - כל אחד רוצה לחוש ברגש עז המטלטל אותו מצד לצד ואומר לו - מצאת!
אבל, אצל האבות, המילה ויאהבה מופיעה אחרי הנישואין. ומכאן שחשוב לבחון דברים נוספים: התאמה כללית, אידאולוגית, נעימות, רגישות, התייחסות לחיים בכלל ואלייך בפרט, תחושה שיש על מה לדבר, שהיית רוצה שזה יהיה שותפך בגידול ילדייך. אם כל זה קיים - הרגש בו יבא. לנישואין כאלה סכויי הצלחה גדולים מנישואין שיש בהן רגש גדול בלי התאמה בשאר התחומים.

והעיקר - להיות טבעי וזורם. רגיש ומרגיש. לא לפחד.

בברכה,

שי