בינו לבינה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/05/02 05:11 כד באייר התשסב

שאלה

אין לי בעיה עם חברות אבל לאחרונה אני מדבר עם חילוניה והיא רוצה קשר מחייב איזה בעיות יש עם זה?

תשובה

ב"ה כ"ז אייר תשס"ב

לעידו שלום1

קשר מחייב עם בחורה שמטרתו לשם נישואין עם אותה בחרוה, כיון שאורח חייכם שונה במהותו, נישואין כאלו הם קשים ביותר ורצוי שלא להכנס למצב זה לכתחילה, למרות שמצאנו זוגות בעלי השקפת עולם שונה שחיים במשותף חיים מאושרים לגבי פערים בשמירת מצוות הדבר מאד קשה.
קשר לפני הנישואין עם בחורה שאינה שומרת הלכה עלול להביא לאיסורים הלכתיים חמורים ולכן יש להנמע ממנו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת